9 דברים שצריכים לדעת לפני שמשקיעים בחו"ל

9 דברים שצריכים לדעת לפני שמשקיעים בחו"ל

יש הרבה מאוד גורמים שצריך לקחת בחשבון כאשר רוכשים דירה להשקעה :האם אנחנו מעוניינים בתשואה חודשית גבוהה או עליית ערך תוך זמן קצר? מי השוכר הפוטנציאלי שלנו? האם המודל הוא שכירות רגילה או שכירות מלונאית? האם אנחנו רוצים לקנות ולמכור או לקנות ולהחזיק בנכס לשנים ארוכות.

כדי לוודא שלא שכחתם גורמים חשובים, ריכזנו עבורכם את 9 הקריטריונים החשובים ביותר להשקעה בחו"ל.

  1. סטודנטים ותיירים – מילות הקסם בכל הפרסומים על הזדמנויות הנדל"ן שיש בחו"ל יהיו. אז נכון, סטודנטים בד"כ שוכרים דירות קטנות שמניבות תשואות לא רעות ותיירים אכן אוהבים לשכור דירות מאובזרות במחיר אטרקטיבי במקום לשהות במלון גנרי כזה או אחר. אבל אסור לשכוח שהקורונה שיבשה ועדיין משבשת את כל תחום התיירות, האבטלה גואה בכל העולם והאינפלציה לא משאירה הרבה כסף לטיולים. גם המושג "סטודנטים" קיבל תפנית כך שאין צורך ממשי לשהות בעיר כזו או אחרת כיוון שאת רוב הקורסים ניתן לעשות און ליין.
    הצעה: לוודא ששכירות סולידית לטווח ארוך, מכסה את ההלוואה שנלקחה או שהתשואה המתקבלת מתאימה לכם.
  2. התפלגות דמוגרפית – ההתלפגות צריכה להיות תקינה. רוב האוכלוסיה צריכה להיות בטווח גיל הפריון, מעט ילדים ומעט השלישי. התפלגות אחרת תעיד על בעיה דמוגרפית.
    הצעה: בדקו את ההתפלגות הדמוגרפית באתר האו"ם.
  3. גיוון אנושי – גיוון מייצר חדשנות וקידמה. מחירי הנדל"ן בערים מגוונות עולים בשיעורים גבוהים יותר ומאפשרים חיים עשירים יותר מבחינה חברתית תרבותית.
    הצעה : בדקו את רמת הגיוון האנושי ביעד אותו בחרתם להשקעה.
  4. מדיניות השקעות זרות – מחירי הנדל"ן עלו כמעט בכל נקודה על הגלובוס. חלק מהמדינות הטילו ושוקלות להטיל מגבלות על משקיעים זרים.
    הצעה: בדקו האם יש פוטנציאל למיסוי נוסף או הגבלות שימנעו מכם למכור את הנכס כשתחליטו.
  5. הימצאותם של מוסדות רhשמיים של האיחוד האירופי והאו"ם – האיחוד האירופי והאו"ם הם גופים ציבוריים ענקיים המייצרים סביבם הרבה מאוד התרחשות נדל"נית – הימצאות של מחלקה כזו או אחרת בעיר מסוימת היא בהחלט סימן טוב.
    הצעה: בדקו היכן יש משרדים רhשמיים והיכן בדיוק הם ממוקמים בעיר שבחרתם.
  6. מדיניות פנים אירופאית – מדיניות הפנים האירופאית מכתיבה התנהלות עסקית, חברתית ונדל"נית. מדוע? כיוון שישנן אמנות המחייבות את המדינות החברות באיחוד ליצור אזורי סחר משותפים המייצרים מקומות עבודה שבתורם מייצרים ביקושים לנדל"ן.
    הצעה: קראו קצת על המערכות הכלכליות האירופאיות ומצאו עוגנים נקודתיים לכלכלה האירופאית.
  7. חברות בנאט"ו – המלחמה באוקראינה ממחישה לנו כמה חשובה חברות בנאט"ו במיוחד בעידן הנוכחי. הרבה ישראלים השקיעו באוקראינה וכעת חרדים לכספם ולא יודעים האם ומתי יזכו לקבל את כספם אם בכלל בחזרה.
    הצעה: חברות בנאט"ו לא מבטיחה שלא תפרוץ מלחמה במדינה כזו או אחרת אבל יכולה אולי להתריע רודנים מגלומנים.
  8. שער המטבע – בהנחה שאתם קוראים את הכתבה הזו בהפסקת צהריים בעבודה או ברכבת בדרך לבסיס, חשוב מאוד לזכור כי ההשקעה שלכם חשופה לתנודות המטבע. יורו, דולר או כל מטבע אחר. הקורונה וכל ההשלכות הכלכליות, החברתיות והגיאופוליטיות שהגיעו איתה, גורמות לתנודות חסרות תקדים בכל המטבעות בעולם.
    הצעה: הניחו את התרחיש המוניטרי הגרוע ביותר ומקסימום תופתעו לטובה.
  9. נדידה של תושבים – בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה של נדידה מאזורים כפריים לאזורים עירוניים במטרה למצוא תעסוקה, רפואה ברמה גבוהה וקשרים חברתיים מגוונים. מעבר לכך אנחנו עדים לתופעה חיובית פחות – נדידה בשל גורמים נוספים: משבר האקלים, אזורי מלחמה (כמו אוקראינה, סוריה, סומליה) ולאומנות מביאה לנדידה של כמויות עצומות של תושבים ממקום אחד לשני.
    הצעה: בדקו את המסלולים השכיחים והשקיעו לאורך התוואי.

אהבתם? שתפו לחברים!